Kamis, 19 November 2015

Bio Mats - Alami Faedah

Bio Mats - Alami Faedah

Kemajuan dalam teknologi dan sains telah membawa kepada penciptaan pelbagai bentuk alternatif penyembuhan kesihatan dan teknik. Orang ramai kini mencuba terapi pelbagai jenis untuk mencapai kesihatan yang baik dan penawar kepada beberapa masalah yang lebih keras kepala mereka telah menghadap dan yang mereka tidak berupaya untuk menyembuhkan melalui cara konvensional.

Jadi, anda perlu reiki, penyembuhan prana, terapi warna, terapi permata, terapi ion, dan penggunaan sinaran yang berbeza untuk penyembuhan dan sebagainya. Orang ramai kini berminat bukan sahaja tetapi juga aspek fizikal mental penyembuhan kerana mereka telah menyedari kepentingan minda yang sihat di dalam badan yang sihat dan bagaimana yang boleh mengubah kualiti hidup mereka.

Tikar Bio merupakan salah satu pembangunan dan ciptaan itu yang membawa bersama manfaat daripada beberapa produk yang berbeza seperti infra sinar merah, ion dan kristal seperti kecubung untuk memberikan pengalaman penyembuhan fizikal dan mental. Bi-logam yang digunakan dalam tikar bio adalah berkualiti tinggi dan tidak seperti peranti lain yang biasa infra merah di pasaran, ini adalah selamat untuk badan dan tidak akan menyebabkan sebarang kesan sampingan. Selain itu, ia memberikan ion negatif yang menghasilkan tenaga dalam badan.

Mari kita lihat beberapa faedah;
• Tikar kecubung bio membawa kepada peredaran yang lebih baik serta keadaan jantung
• Ia meningkatkan sistem imun dalam seseorang individu
• Ia membantu keuntungan mengawal berat badan dengan membakar kalori
• Ia memberikan kelegaan daripada sakit sendi dan sakit badan
• Ia mempunyai kesan menenangkan pada kulit dan memperbaiki tekstur

Utiliti dan penggunaan sinaran Inframerah Jauh bukanlah sesuatu yang baru dan telah dihadiahkan kepada kami oleh alam itu sendiri. Matahari adalah sumber utama tenaga penting itu dan ia mempunyai dalam panjang gelombang tenaga kali ganda daripada jenis yang berbeza. Ahli-ahli sains menemui manfaat kristal amethyst sebagai mempunyai keupayaan untuk menyediakan manfaat sinaran gelombang panjang daripada jenis yang inframerah dan mula berusaha untuk menjadikan ia boleh didapati untuk manusia. Sinar ini dapat menembusi jauh ke dalam kulit dan oleh itu dapat mencapai menyeberang ke saluran darah, kelenjar limfa, saraf dan kawasan-kawasan lain di mana lain-lain jenis sinaran tidak boleh mencapai. Dengan tindakan ini, mereka merangsang kerja yang lebih baik daripada kawasan-kawasan ini, meningkatkan peredaran darah dan apabila organ-organ tubuh badan menerima kuantiti yang betul darah pada masa yang betul, mereka berfungsi dengan baik.

Teknologi mat bio sedang berjaya digunakan untuk merawat penyakit seperti kanser, sakit sendi, tekanan darah rendah, asma dan sakit belakang yang kronik. Aspek positif terapi ini adalah kekurangan apa-apa kesan sampingan pada badan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar